Το μυστικό για να μένει πάντα αναμμένη μια μακροχρόνια σχέση;
Οι μακροχρόνιες σχέσεις ενώ δύσκολα χτίζονται και απαιτούν κόπο, πίστη και αφοσίωση, ωστόσο με το πέρασμα τους φαίνεται να χάνουν κάτι από το αρχικό τους πάθος στο σεξ και γενικότερα στην ερωτική ζωή του ζευγαριού.

Ποια είναι τα μυστικά που αναζωογονούν την σχέση πολλών ετών και κρατούν αμείωτο το πάθος του ζευγαριού;

Τα στατιστικά δείχνουν ότι το 57% των αντρών που διατηρούν μακροχρόνια σχέση δεν είναι ικανοποιημένοι με τη σεξουαλική τους ζωή. Αυτό τουλάχιστον δείχνει μια νέα έρευνα που εκπονήθηκε από επιστήμονες στο αμερικανικό Πανεπιστήμιο Τσάπμαν.

Ωστόσο, ποσοστό 32% των συμμετεχόντων στην ίδια έρευνα δήλωσαν πως η σεξουαλική τους ζωή είναι το ίδιο ενδιαφέρουσα και το σεξ εξίσου παθιασμένο όσο τους πρώτους έξι μήνες της σχέσης!

Όπως είναι φυσικό, οι επιστήμονες θέλησαν να εξερευνήσουν βαθύτερα τις συνήθειες των ζευγαριών της δεύτερης κατηγορίας. Ποιες είναι αυτές;

1. Εκφράζουν την τρυφερότητά τους κάθε μέρα, όλη μέρα

Παραδόξως, ο παράγοντας που φάνηκε να «προβλέπει» με μεγαλύτερη βεβαιότητα τη σεξουαλική ικανοποίηση των ζευγαριών δεν είχε άμεσα σχέση με το σεξ! Η στοργή και η καλή σχέση των ζευγαριών εκτός κρεβατοκάμαρας, σύμφωνα με τις απαντήσεις των συμμετεχόντων, συνδέεται με μια πιο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή σε βάθος χρόνου. Τα κομπλιμέντα, οι τρυφερές αγκαλιές και η συχνή επικοινωνία μέσα στην ημέρα καλλιεργούν ένα μόνιμο κλίμα ερωτισμού εξαιρετικά ευνοϊκό για τη σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού που διατηρεί πολυετή σχέση.

2. Μιλούν για το σεξ

Ποσοστό μικρότερο από 40% των αντρών που συμμετείχαν στη μελέτη δήλωσαν πως έχουν εκφράσει ανοιχτά κάποια ερωτική τους επιθυμία στη σύντροφό τους το τελευταίο διάστημα. Ωστόσο, όσο περισσότερο μιλούσαν τα ζευγάρια για το σεξ (π.χ. να προτείνουν μια καινούργια στάση στο σεξ, να «επαινούν» τις επιδόσεις του/της συντρόφου ή να ζητούν τη γνώμη του/της συντρόφου), τόσο πιο ικανοποιημένα ήταν από τη σεξουαλική τους ζωή.

3. Εστιάζουν στο γυναικείο οργασμό

Δυστυχώς ή ευτυχώς, ο γυναικείος οργασμός φαίνεται να έχει μεγαλύτερη «βαρύτητα» σε σύγκριση με τον αντρικό. Ίσως το εύρημα αυτό σχετίζεται με το γεγονός ότι περισσότερες γυναίκες παρά άντρες αντιμετωπίζουν δυσκολίες να φτάσουν σε οργασμό. Συγκεκριμένα, μόλις το 66% των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι φτάνουν σε οργασμό αρκετά συχνά όταν κάνουν σεξ.

4. Αποφεύγουν τη ρουτίνα

Τα ζευγάρια που δοκιμάζουν καινούργια πράγματα στο σεξ, από το πιο απλό όπως μια διαφορετική στάση στο σεξ έως πιο «εξωτικά» τεχνάσματα όπως τα ερωτικά βοηθήματα, είναι δύσκολο να βαρεθούν. Καλό είναι λοιπόν τα ζευγάρια να τολμούν πότε-πότε κάτι νέο αν θέλουν να κρατήσουν ζωντανό το πάθος.

5. Προετοιμάζουν κατάλληλα το έδαφος

Όσο κλισέ κι αν ακούγεται, μερικά αρωματικά κεριά σε συνδυασμό με την κατάλληλη μουσική υπόκρουση μπορούν να κάνουν θαύματα! Εάν το περιβάλλον προωθεί την οικειότητα μεταξύ των δύο συντρόφων, τότε η διάθεσή τους θα είναι σίγουρα πιο ρομαντική και πιο ερωτική, υποστηρίζουν οι ερευνητές. Ας μην θεωρούμε την κίνηση αυτή αυτονόητη, αφού μόλις το 17% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι μπαίνουν στον κόπο να φτιάξουν ατμόσφαιρα όταν βρίσκονται με τον/την σύντροφό τους
http://www.psixologikosfaros.gr/article_det.asp?artid=6952

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΑΤΑΝΙΚΉ ΣΎΜΠΤΩΣΗ Ή ΘΕΊΑ ΔΊΚΗ;…ΜΙΑ ΑΠΊΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΊΑ ΑΠΙΣΤΊΑΣ!

270+ δωρεάν πρότυπα βιογραφικών σημειωμάτων