Μαρμαρωμένοι άνθρωποι - Ασλαματζίδου ΣοφίαΌλοι είμαστε υπόλοιπα των επιλογών μας. Ο χρόνος που σπαταλάμε στην ανάλυση και διαχείριση των πράξεων των άλλων, είναι χαμένος χρόνος.
Είμαστε φτιαγμένοι από χιλιάδες πολύχρωμες, αντιθετικές συνθέσεις που κάθε ώρα και στιγμή στήνουν χορό δημιουργώντας την οντότητά μας. Άλλοτε θεατές της ανύπαρκτης υπόστασής μας και κάπου- κάπου ακροατές των βαθύτερων στεναγμών μας.

Προσποιούμαστε το γέλιο, μιλάμε για την ελπίδα, μαχόμαστε το κενό και πείθουμε το είναι μας το τόσο φθαρμένο και γυμνό, πως όλα στροβιλίζονται μέσα του στήνοντας κάθε φορά το χορό της αρεσκείας μας.
Δεν ψάχνουμε τα πώς, δε ρωτάμε τα γιατί, δεν απαντούμε στα διότι. Λέμε πως φταίνε οι άνεμοι, αυτοί οι δυνατοί, που μας παρέσυραν χωρίς εμείς να κινηθούμε. Σκοτώσαμε τις κατευθύνσεις της ζωής, διώξαμε την αγάπη.

Πάντα ζητάμε. Πάντα σερνόμαστε σαν τις κάμπιες τραβώντας τα σώματά μας στο ακατόρθωτο προθάλαμο του ασυνείδητου εγώ μας.

Αντέξαμε χειρότερα. Μα τη χαρά κλωτσάμε. Δεν είμαστε έτοιμοι για πετάγματα μακρύτερα από το μικρό μας δαχτυλάκι. Και ας λέμε το αντίθετο.
Το ρολόι σταμάτησε. Οι δείκτες μαρμάρωσαν, μαζί και οι λεπτοδείκτες.

Κοντεύει δώδεκα. Και εμείς εδώ. Ακούνητα αμίλητα στρατιωτάκια στου δειλινού την άκρη. Χωρίς σκοπό, χωρίς ντροπή που δεν κινήσαμε για διαδρομές που έπρεπε να πάμε. Με κόμπους που δένουμε σφιχτά, παλεύει το πεπρωμένο. Και μάχεται το ασύλληπτο στου κόσμου την ψευτιά.

Τελικά εγκληματεί κάποιος που όταν ερωτηθεί σου λέει την άποψή του. Γιατί για να σου είναι αρεστός, πρέπει να συμφωνεί με τη δική σου!

Όλα στη ζωή δεν είναι τέλεια... η ομορφιά της ατέλειας όμως μας κάνει πετυχημένους στην ευτυχία.... γιατί η προσπάθεια για το καλύτερο μας κάνει να αισθανόμαστε χρήσιμοι, ωφέλιμοι στη ζωή.

Ασλαματζίδου Σοφία
Συνεργάτης Ψυχολογικού Φαρου
http://www.psixologikosfaros.gr/article_det.asp?artid=6573

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΑΤΑΝΙΚΉ ΣΎΜΠΤΩΣΗ Ή ΘΕΊΑ ΔΊΚΗ;…ΜΙΑ ΑΠΊΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΊΑ ΑΠΙΣΤΊΑΣ!

270+ δωρεάν πρότυπα βιογραφικών σημειωμάτων

Θεραπεία για τον υποθυρεοειδισμό και τον υπερθυρεοειδισμό