Μυστικά για να κατακτήσετε την ευτυχία
Έχουν αναρωτηθεί πολλοί τι είναι ευτυχία και πώς επιτυγχάνεται και άλλοι τόσοι έχουν επιχειρήσει να απαντήσουν.

Τελικά, η πιο ασφαλής απάντηση μάλλον συνοψίζεται ως εξής: η ευτυχία είναι στιγμές.

Η ευτυχία βρίσκεται στα μικρά, καθημερινά πράγματα και πηγάζει μέσα από τον καθένα, όταν αυτός να βρίσκεται στο τιμόνι του εαυτού του, έχοντας ορίσει το «εγώ» του. Και κανενός το εγώ (και επομένως, η ευτυχία) δεν είναι το ίδιο.

Αν ακόμα αναρωτιέσαι, λοιπόν, πώς γίνεται να είσαι ευτυχισμένος καθημερινά και πού να στρέψεις το βλέμμα σου για να το επιτύχεις, μάλλον πρέπει να κάνεις την αρχή από την καθημερινότητά σου, για να έρθουν τα «καλύτερα».

Επιδίωξε την πρωινή ηρεμία
Πέντε λεπτά απόλυτης χαλάρωσης κάθε φορά που ξυπνάμε, μας εφοδιάζουν με τεράστια διάθεση και ενέργεια για όλη την την ημέρα. Έπειτα, ένα χορταστικό και υγιεινό πρωινό, αξίζει τον χρόνο μας. Αλλά να θυμάσαι: οι σκέψεις και τα άγχη δεν έχουν χώρο στο τραπέζι -πόσο μάλλον στο πρωινό.

Γυμναστική
Η γυμναστική είναι ένα από τα καλύτερα φάρμακα για το μυαλό και το σώμα και μας κρατά δυνατούς γεμάτους αυτοπεποίθηση -απαραίτητες προϋποθέσεις για να είμαστε ευτυχισμένοι. Γυμνάσου λίγο το πρωί ή αν το πρωινό σου είναι πιεσμένο χρονικά, πρόσθεσε μέσα στην ημέρα μία μορφή άσκησης που σου αρέσει.

Άκου το σώμα σου
Οι χαρούμενοι άνθρωποι βοηθούν το σώμα τους να δουλεύει για αυτούς. Γυμνάζονται, δεν τρώνε ούτε πίνουν παραπάνω από όσο χωράει η κοιλιά τους και μπορούν να επεξεργαστούν τα όργανά τους και όταν είναι κουρασμένοι, ξεκουράζονται. Είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν τον οργανισμό τους και αυτός, καλοκουρδισμένος, βοηθά το μυαλό τους να είναι χαρούμενο. Το δικό σου;

Μην ξεχνάς να να είσαι ευγνώμων
Όταν η προσοχή μας εστιάζεται στην έλλειψη και στα αρνητικά, αυτά πρόκειται να πάρουμε. Αντίστοιχα, το ίδιο συμβαίνει όταν η προσοχή μας εστιάζεται στα φωτεινά και στα θετικά. Μπορείς να κλαις και να γκρινιάζεις γιατί δεν έχεις μεγαλύτερο αμάξι ή να είσαι ευγνώμων γιατί έχεις μέσο να κυκλοφορείς. Μάντεψε σε ποια περίπτωση θα είσαι πιο ευτυχής (και θα έχεις τις προϋποθέσεις να αποκτήσεις περισσότερα).

Το γέλιο και η ευγένεια βοηθούν
Το χαμόγελο και η ευγένεια, είναι δύο συστατικά απαραίτητα για τη ζωή, τα οποία εκτός των άλλων είναι μεταδοτικά. Σκέψου, λοιπόν, θετικά, πάψε να υπέρ-αναλύεις τι είναι η ευτυχία και πού κρύβεται, χαμογέλα, πάρε τον δρόμο σου και μη φοβάσαι κανέναν. Αν περπατάς σε ένα μονοπάτι γεμάτο χαρά και γέλιο, θα βρεις συνοδοιπόρους που θέλουν να το μοιραστούν και να το μεγαλώσουν.
http://www.newsitamea.gr/mistika-gia-na-kataktisete-tin-eftichia/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θεραπεία για τον υποθυρεοειδισμό και τον υπερθυρεοειδισμό

270+ δωρεάν πρότυπα βιογραφικών σημειωμάτων

ΣΑΤΑΝΙΚΉ ΣΎΜΠΤΩΣΗ Ή ΘΕΊΑ ΔΊΚΗ;…ΜΙΑ ΑΠΊΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΊΑ ΑΠΙΣΤΊΑΣ!