Κυστίτιδες: Δύο συνταγές με φυσικά υλικά για να τις προλάβεις
Οι κυστίτιδες είναι λοιμώξεις του ουροποιητικού και προκαλούνται από μικρόβια που μολύνουν την κύστη και δημιουργούν φλεγμονή.

Είναι πολύ συχνότερες στις γυναίκες επειδή η γυναικεία ουρήθρα είναι κοντή, γειτνιάζει με τον κόλπο και είναι πολύ ευκολότερο τα μικρόβια να εισέλθουν στην ουρήθρα και κατόπιν στην κύστη.

Αν είστε επιρρεπείς σε επαναλαμβανόμενες ουρολοιμώξεις, αυτές οι δύο φυσικές συνταγές θα σας βοηθήσουν να τις προλαμβάνετε.Λεμόνι

Καταναλώστε άφθονο χυμό λεμονιού. Στύβοντας λεμόνι στα φαγητά και πίνοντας συχνά νερό στο οποίο έχετε ρίξει το χυμό μισού λεμονιού, τα ούρα σας γίνονται πιο όξινα, δημιουργώντας αφιλόξενο περιβάλλον για τα μικρόβια.

Επίσης, όπως έδειξαν πρόσφατες έρευνες, μια άλλη ουσία που εντοπίζεται στο λεμόνι εμποδίζει τα βακτήρια να προσκολληθούν στα τοιχώματα της κύστης, ενώ η βιταμίνη C, που περιέχει σε μεγάλη ποσότητα, συμβάλλει στη θεραπεία κυστικών μολύνσεων και, ως διουρητική, βοηθάει στο «ξέπλυμα» της κύστης.Θυμάρι

Mόλις αισθανθείτε τα πρώτα συμπτώματα της ουρολοίμωξης, ρίξτε μία μικρή φούχτα (20-30 γρ.) ξερό θυμάρι σε ένα 1 λίτρο βραστό νερό και αφήστε το να κάτσει για 15 λεπτά πριν το σουρώστε.

Πίνετε 1 φλιτζάνι από το ρόφημα αυτό κάθε τέσσερις ώρες για όσο διάστημα έχετε το πρόβλημα. Tο αιθέριο έλαιο του θυμαριού περιέχει διάφορες ουσίες με αντιμικροβιακή και διουρητική δράση.
http://www.onmed.gr/ygeia/story/345920/kystitides-dyo-syntages-me-fysika-ylika-gia-na-tis-prolaveis

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΑΤΑΝΙΚΉ ΣΎΜΠΤΩΣΗ Ή ΘΕΊΑ ΔΊΚΗ;…ΜΙΑ ΑΠΊΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΊΑ ΑΠΙΣΤΊΑΣ!

270+ δωρεάν πρότυπα βιογραφικών σημειωμάτων

Θεραπεία για τον υποθυρεοειδισμό και τον υπερθυρεοειδισμό