Διαβήτης: Πώς επηρεάζει τη σεξουαλική ζωή των γυναικών

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μια χρόνια ασθένεια που χαρακτηρίζεται από υψηλά επίπεδα γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα και που αν δεν ρυθμιστεί μπορεί να προκαλέσει βλάβες σε πολλά συστήματα του οργανισμού.


Ο σακχαρώδης διαβήτης οφείλεται σε ανεπάρκεια έκκρισης ινσουλίνης από το πάγκρεας ή σε μειωμένη αποτελεσματικότητα της ινσουλίνης που παράγεται.


Στη συγκεκριμένη πάθηση, το σάκχαρο που παίρνει ο οργανισμός από τις τροφές παραμένει στο αίμα και δεν μπαίνει στα κύτταρα. Για το λόγο αυτό, βρίσκεται σε υψηλές ποσότητες στο αίμα.

Μία από τις επιπλοκές του διαβήτη είναι ότι επηρεάζει τη σεξουαλική ζωή των πασχόντων.

Βέλγοι γιατροί από το πανεπιστήμιο της Leuven, ερεύνησαν τα σεξουαλικά προβλήματα που προκύπτουν σε γυναίκες με διαβήτη.Τα αποτελέσματά τους ήταν τα εξής:

-Ποσοστό 27% των γυναικών που πάσχουν από διαβήτη τύπου 1 παρουσιάζουν σεξουαλικά προβλήματα σε σύγκριση με μόνο 15% των γυναικών που δεν έχουν διαβήτη

-Οι διαβητικές γυναίκες οι οποίες παρουσιάζουν και άλλες επιπλοκές της ασθένειάς τους, παρουσίαζαν περισσότερα σεξουαλικά προβλήματα σε σύγκριση με τις διαβητικές που δεν είχαν άλλες επιπλοκές.

-Τα συχνότερα σεξουαλικά προβλήματα που παρουσίαζαν ήταν η μείωση της επιθυμίας για σεξ, μείωση της διέγερσης, πόνος κατά τη διάρκεια της επαφής και μείωση της λίπανσης του κόλπου.

-Οι γυναίκες με διαβήτη είχαν συχνότερα προβλήματα στη συζυγική τους σχέση.

-Ένα σημαντικό εύρημα που αφορούσε τις διαβητικές και τις μη διαβητικές γυναίκες ήταν ότι η ύπαρξη των σεξουαλικών προβλημάτων συσχετιζόταν με την κατάθλιψη. Σε όλες τις γυναίκες, η ύπαρξη σεξουαλικών δυσλειτουργιών ήταν 4 φορές συχνότερη όταν υπήρχε κατάθλιψη.http://www.onmed.gr/sexoualikothta/item/342327-diavitis-pos-epireazei-ti-seksoualiki-zoi-ton-gynaikon#ixzz45k8wJDL5

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΑΤΑΝΙΚΉ ΣΎΜΠΤΩΣΗ Ή ΘΕΊΑ ΔΊΚΗ;…ΜΙΑ ΑΠΊΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΊΑ ΑΠΙΣΤΊΑΣ!

270+ δωρεάν πρότυπα βιογραφικών σημειωμάτων

Θεραπεία για τον υποθυρεοειδισμό και τον υπερθυρεοειδισμό