Τι πρέπει να τρώει κάθε γυναίκα για να έχει δυνατά οστάΜετά την εμμηνόπαυση, οι γυναίκες είναι επιρρεπείς στην εκφύλιση των οστών λόγω της πτώσης στα επίπεδα των οιστρογόνων. Αμερικανοί επιστήμονες διαπίστωσαν όμως ότι ένα γευστικό φρούτο συμβάλλει στη διατήρηση της οστικής πυκνότητας όσο περνούν τα χρόνια.


Σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύουν στην επιθεώρηση Osteoporosis οι ερευνητές από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο, πέντε με έξι δαμάσκηνα την ημέρα βελτιώνουν σημαντικά την υγεία των οστών.
Στο πλαίσιο της σχετικής δοκιμής, οι ερευνητές χορήγησαν σε γυναίκες που είχαν περάσει το στάδιο της εμμηνόπαυσης είτε συμπλήρωμα αποξηραμένου δαμάσκηνου 50 γραμμαρίων –ποσότητα ίση με 5-6 δαμάσκηνα– είτε εικονικό χάπι (placebo) για διάστημα έξι μηνών.

Η ομάδα του δαμάσκηνου παρουσίασε αυξημένη οστική πυκνότητα και είχε πιο γερά οστά σε σύγκριση με την ομάδα του εικονικού χαπιού.

Η ευεργετική δράση του δαμάσκηνου εντοπίζεται σε χημικές ουσίες που μπλοκάρουν τη λεγόμενη επαναρρόφηση των οστών, δηλαδή τη διαδικασία κατά την οποία το οστό εκφυλίζεται με την πάροδο των ετών.Τα νέα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι το δαμάσκηνο παρέχει οφέλη για τα οστά. Αντίστοιχη μελέτη που πραγματοποιήθηκε παλαιότερα είχε υποδείξει ότι τα αποξηραμένα δαμάσκηνα σε ποσότητα περίπου 100 γραμμαρίων (10-12 δαμάσκηνα) ημερησίως για διάστημα ενός έτους συνδέονται με βελτιωμένη οστική πυκνότητα και βελτιωμένους δείκτες οστικού μεταβολισμού σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση.

Η νέα μελέτη εξέτασε κατά πόσο το φρούτο μπορεί να παράσχει οφέλη ακόμη και σε μικρότερη ποσότητα και σε μικρότερο χρονικό διάστημα και τα ευρήματα φαίνεται να συναινούν προς την κατεύθυνση αυτή.

http://www.onmed.gr/diatrofi/item/342282-ti-prepei-na-troei-kathe-gynaika-gia-na-exei-dynata-osta#ixzz45eDdCnZf

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΑΤΑΝΙΚΉ ΣΎΜΠΤΩΣΗ Ή ΘΕΊΑ ΔΊΚΗ;…ΜΙΑ ΑΠΊΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΊΑ ΑΠΙΣΤΊΑΣ!

270+ δωρεάν πρότυπα βιογραφικών σημειωμάτων

Θεραπεία για τον υποθυρεοειδισμό και τον υπερθυρεοειδισμό