Αυτός είναι ο λόγος που χαμηλώνετε το ραδιόφωνο για να παρκάρετε – Θα εκπλαγείτε!Μετά από πολλούς γύρους… στους δρόμους για την εύρεση πάρκινγκ… του αυτοκίνητου σας, βρήκατε την κατάλληλη θέση. Χωρίς δεύτερη σκέψη, με μία αυθόρμητη κίνηση χαμηλώνετε την ένταση του ραδιοφώνου!


Πρόκειται για μία συνήθεια που κάνουν οι περισσότεροι οδηγοί. Γιατί συμβαίνει όμως αυτό; Υπάρχει εξήγηση, η οποία έρχεται δια στόματος του Steven Yantis, ενός καθηγητή του Τμήματος Ψυχολογικών και Εγκεφαλικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.


Σύμφωνα με έρευνα σχετικά με τη χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση που δημοσιεύτηκε στο παρελθόν ο Steven Yantis, είχε να πει τα εξής: «Το να κατευθύνετε την προσοχή σας για να ακούτε αυτό που σας λένε στο τηλέφωνο, ουσιαστικά ''κλείνει'' την είσοδο άλλων ερεθισμάτων στο οπτικοακουστικό τμήμα του εγκεφάλου. Τα στοιχεία που έχουμε τώρα δείχνουν σαφώς ότι η προσοχή περιορίζεται σε μεγάλο βαθμό».

Μάλιστα, χαρακτηριστική είναι φράση που λίγο πολύ όλοι έχουν πει «σε κλείνω για να παρκάρω».

Ο δρ Yantis αναφέρει ότι κάτι αντίστοιχο συμβαίνει όταν ο οδηγός ακούει ραδιόφωνο και θέλει να παρκάρει. Ασυναίσθητα, ο εγκέφαλος ζητάει από το σώμα να αποκλείσει το ένα από τα άλλα ερεθίσματα για να έχει επαρκή επεξεργαστική δύναμη να εκτελέσει τη νέα δραστηριότητα. Και το πιο εύκολο ερέθισμα για να αποκλείσει εκείνη τη στιγμή, είναι ο ήχος δηλαδή το ραδιόφωνο. http://www.newsbomb.gr/bombplus/blogs/story/687686/aytos-einai-o-logos-poy-xamilonete-to-radiofono-gia-na-parkarete-tha-ekplageite#ixzz45jymJHdt

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΑΤΑΝΙΚΉ ΣΎΜΠΤΩΣΗ Ή ΘΕΊΑ ΔΊΚΗ;…ΜΙΑ ΑΠΊΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΊΑ ΑΠΙΣΤΊΑΣ!

270+ δωρεάν πρότυπα βιογραφικών σημειωμάτων

Θεραπεία για τον υποθυρεοειδισμό και τον υπερθυρεοειδισμό