Το σταυροπόδι προκαλεί κιρσούς στα πόδια;Οι περισσότερες γυναίκες σταυρώνουν με χάρη τα πόδια τους όταν κάθονται, επηρεάζει όμως αυτή η συνήθεια την υγεία τους;


Ίσως έχετε ακούσει ότι το σταυροπόδι συμβάλλει στην εμφάνιση των κιρσών στα πόδια. Ισχύει ο ισχυρισμός αυτός; Ποια είναι η γνώμη των ειδικών;

Οι κιρσοί εμφανίζονται κυρίως στα πόδια. Πρόκειται για φλέβες που διογκώνονται και αποκτούν ελικοειδή μορφή. Συνήθως αποτελούν κυρίως αισθητική ενόχληση, δεν αποκλείεται όμως να συνοδεύονται από πόνο και άλλες ενοχλήσεις στα κάτω άκρα.

Σύμφωνα με τον Δρ Τζον Χάρις, χειρουργό από το νοσηλευτικό ίδρυμα Stanford Health Care, το πώς κάθεται η γυναίκα –σταυροπόδι ή όχι– δεν επηρεάζει τις πιθανότητες να εμφανίσει κιρσούς στα πόδια.

Ο ειδικός συνιστά συστηματική γυμναστική και όσο το δυνατόν λιγότερο καθισιό για να αποφευχθούν οι κιρσοί, ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι σημαντικός είναι και ο ρόλος των γονιδίων (κληρονομικότητα) στην εμφάνισή τους.


Μπορεί το σταύρωμα των ποδιών να προκαλέσει άλλες επιπλοκές;

Το σταυροπόδι επηρεάζει κυρίως τη στάση του σώματος. Όταν καθόμαστε, κανονικά τα πέλματα πρέπει να πατούν σταθερά στο πάτωμα ώστε να σταθεροποιείται η λεκάνη, η μέση και η πλάτη.

Έχει παρατηρηθεί επίσης ότι το σταύρωμα των ποδιών ασκεί πίεση στα νεύρα και ανεβάζει την αρτηριακή πίεση. Οι επιδράσεις αυτές είναι όμως προσωρινές και δεν συνδέονται με χρόνια προβλήματα.
http://www.onmed.gr/omorfia/item/341115-to-stavropodi-prokalei-kirsoys-sta-podia

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΑΤΑΝΙΚΉ ΣΎΜΠΤΩΣΗ Ή ΘΕΊΑ ΔΊΚΗ;…ΜΙΑ ΑΠΊΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΊΑ ΑΠΙΣΤΊΑΣ!

270+ δωρεάν πρότυπα βιογραφικών σημειωμάτων

Θεραπεία για τον υποθυρεοειδισμό και τον υπερθυρεοειδισμό