Ανδρική αυτοϊκανοποίηση: Νέα έρευνα αποκαλύπτει πόσο συχνή είναι
Πρόκειται για «δραστηριότητα» που θα περίμενε κανείς να έχει ποσοστό συμμετοχής 100%, όμως η πραγματικότητα φαίνεται να διαφέρει!


Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα αποφάσισαν να μελετήσουν για μία ακόμη φορά το πικάντικο ζήτημα «ανδρική αυτοϊκανοποίηση» ώστε να διαπιστώσουν εάν ισχύει το στερεότυπο.

Η αυτοϊκανοποίηση παραμένει ακόμη και σήμερα ταμπού, ωστόσο τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι στην πλειονότητα των περιπτώσεων είναι μια υγιής μορφή σεξουαλικής εκτόνωσης.Σύμφωνα με την Ντέμπι Χέρμπενικ, μία εκ των συντακτών της νέας μελέτης, οι συχνές σεξουαλικές επαφές αποτρέπουν ορισμένους άνδρες από τη συχνή αυτοϊκανοποίηση, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι οι άνδρες που αυτοϊκανοποιούνται δεν απολαμβάνουν συχνά το σεξ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης, μόλις το 57% των ανδρών δήλωσαν ότι έχουν αυτοϊκανοποιηθεί κατά τον τελευταίο μήνα, ποσοστό αισθητά μικρότερο από αυτό που ίσως θα περίμενε κανείς.
Σε ποια συχνότητα θεωρείται «φυσιολογική» η αυτοϊκανοποίηση

Η Χέρμπενικ επισημαίνει ότι η συχνή αυτοϊκανοποίηση δεν θεωρείται πάντα «πρόβλημα». Το εύρος συχνότητας που εμπίπτει στο πεδίου του «φυσιολογικού» είναι εξαιρετικά ευρύ και μάλιστα μπορεί να φτάνει ακόμη και τις τρεις ή τέσσερις φορές την ημέρα.

Αυτό που επισημαίνει η ειδικός είναι ότι το ζήτημα πρέπει να εξετάζεται βαθύτερα εάν η συμπεριφορά του άνδρα και οι συχνές ορμές του αποτελούν εμπόδιο σε μια ομαλή καθημερινότητα, από την προσωπική ζωή έως την καριέρα.
http://www.onmed.gr/sexoualikothta/item/341153-andriki-aftoikanopoiisi-nea-erevna-apokalyptei-poso-syxni-einai

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΑΤΑΝΙΚΉ ΣΎΜΠΤΩΣΗ Ή ΘΕΊΑ ΔΊΚΗ;…ΜΙΑ ΑΠΊΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΊΑ ΑΠΙΣΤΊΑΣ!

270+ δωρεάν πρότυπα βιογραφικών σημειωμάτων

Θεραπεία για τον υποθυρεοειδισμό και τον υπερθυρεοειδισμό