Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014

Τα 10 πιο παράξενα trend της μόδας στον κόσμο!


Χωρίς καμία διάθεση προσβολής της αισθητικής ή της διαφορετικότητας στη μόδα κάποιων χωρών και επισημαίνοντας εξ αρχής ότι η έννοια της μόδας εμπεριέχει πολλές δόσεις υποκειμενικότητας, ενώ πολύ δύσκολα κάποιος μπορεί να αποκαλύψει το σωστό ή το λάθος, ωστόσο δεν μπορούμε να παραβλέψουμε κάποια πολύ παράξενα trend ανά τον κόσμο, που έχουν αν μη τι άλλο πολυπολυτισμική αξία αναφοράς… Γιατί η Χίτλερ-μάνια, για παράδειγμα, ή τα τατουάζ στα μάτια δεν μπορείς να τα… παραβλέψεις! Ας δούμε, λοιπόν, ποια είναι τα 10 top πιο παράξενα trend της μόδας που εκπλήσσουν.

10. Χίτλερ-μάνια, Ταϊλάνδη

Μάθημα δύναμης και θάρρους!!! Απίστευτη ιστορία: Ανατινάχθηκε από βόμβα, την πυροβόλησαν, επέζησε και έγινε καλλονή


Μάθημα δύναμης και θάρρους!!! Απίστευτη ιστορία: Ανατινάχθηκε από βόμβα, την πυροβόλησαν, επέζησε και έγινε καλλονή

Ένα εκπληκτικό βίντεο!Μαμάδες που μεγαλώνουν παιδιά με αναπηρία!Αξίζει όλοι μας να υποκλινόμαστε !


Ένα εκπληκτικό βίντεο!Μαμάδες που μεγαλώνουν παιδιά με αναπηρία!Αξίζει όλοι μας να υποκλινόμαστε !

Το μεγάλωμα ενός παιδιού δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση και αυτό είναι κάτι που το αντιλαμβάνεσαι μόνο όταν γίνεις η ίδια μαμά. Πόσες φορές δεν έχετε θυμηθεί τα λόγια των μαμάδων σας, όταν σας έλεγαν «κάποτε θα γίνεις κι εσύ μαμά και θα με καταλάβεις». Ναι, τώρα που έχετε δικά σας παιδιά τις καταλαβαίνετε και αναγνωρίζετε όλα όσα έκαναν, για να σας μεγαλώσουν.

Η κατάλληλη διατροφή για γερά οστά


Καθώς μεγαλώνουμε τα οστά μας εξασθενούν. Οι κατάλληλες τροφές μπορούν να μας δώσουν μεγαλύτερη οστική δύναμη και να ενισχύσουν την πυκνότητα των οστών σε οποιαδήποτε ηλικία. 
Ισχυρά οστά
Τα οστά μας παραμένουν ισχυρά στα πρώτα χρόνια της ενήλικης ζωής μας. Καθώς φτάνουμε στα 30, αρχίζουν σιγά σιγά να εξασθενούν. Στις γυναίκες η διαδικασία επιταχύνεται μετά την εμμηνόπαυση αλλά υπάρχουν τρόποι να φρενάρει.

Το περπάτημα, η καλύτερη άσκηση για τους έντονους και στρεσογόνους ρυθμούς που ζούμε


Οι έντονοι ρυθμοί της σύγχρονης ζωής σίγουρα αποτελούν ένα εμπόδιο καθώς περιορίζουν τους περισσότερους από εμάς να βρούμε ελεύθερο χρόνο για να δούμε τους φίλους μας, να ασχοληθούμε με πράγματα που μας ευχαριστούν, να ξεκουραστούμε. Πόσο μάλλον να ασκηθούμε.


Το περπάτημα, αποτελεί μίας πρώτης τάξεως άσκηση για το σώμα, -όπως και όλες οι αεροβικές ασκήσεις- που μπορεί να γίνει εύκολα από τον καθένα και θεωρείται απαραίτητη τόσο για όσους κάνουν δουλειά γραφείου και έχουν γενικότερα μία καθιστική ζωή, όσο και για τους ανθρώπους μεγάλης ηλικίας που δεν έχουν τη δυνατότητα πολλών εναλλακτικών δραστηριοτήτων για να ασκήσουν το σώμα τους, όπως συμβαίνει με τους νέους σε ηλικία ανθρώπους.

Προκηρύχθηκαν 540 θέσεις αορίστου χρόνου από τον ΑΣΕΠ [pdf]


Απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 3K/2014 προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 540 θέσεων προσωπικού, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.


Εξωσωματική Γονιμοποίηση

Εισαγωγή
Ο όρος Εξωσωματική Γονιμοποίηση περιλαμβάνει ένα βαρύ φάσμα τεχνικών που έχουν σκοπό τη βοήθεια υπογόνιμων ζευγαριών στο ν' αποκτήσουν παιδί. Από τη γέννηση της Louise Brown το 1978 - το πρώτο παιδί Εξωσωματικής Γονιμοποίησης στο Bourn Hall της Αγγλίας - μέχρι σήμερα χιλιάδες ζευγάρια τα έχουν καταφέρει. Με τη μέθοδο αυτή δίνεται λύση σε προβλήματα υπογονιμότητας τόσο της γυναίκας (π.χ. αποφραγμένες σάλπιγγες) όσο και του άντρα (π.χ. ολιγοσπερμίες). Το ποσοστό επιτυχίας ανά κύκλο προσπάθειας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως π.χ. η ηλικία της γυναίκας και το αίτιο της υπογονιμότητας. Συνήθως το αθροιστικό ποσοστό επιτυχίας μπορεί να φθάσει 60 - 65% μετά από 3 - 4 προσπάθειες.

Από που προέρχεται η λέξη?Ζάντα (γαλλική)
προέρχεται από το δωρικό καμπά (καμπή). Άλλη άποψη στηρίζει την προέλευσή της γαλλικής jante από το αρχαίο ομηρικό άντυξ.

Σάββατο, 30 Αυγούστου 2014

Μύκητες στα νύχια; Καταπολεμήστε τους στο σπίτι, με αυτή την απλή φυσική συνταγή

Θα χρειαστείτε τρία μόνο υλικά
Το καλοκαίρι δυστυχώς τελειώνει σε λίγες μερούλες. Το θετικό είναι ότι απολαύσατε τέλειες στιγμές χαλάρωσης αλλά και απόλυτης διασκέδασης. Αγαπημένη ώρα της ημέρας; Μα φυσικά όταν κάνατε το μπανάκι σας στη θάλασσα ή σε κάποια πισίνα. Όλα καλά μέχρι εδώ. Πάμε τώρα στα αρνητικά. Η επιστροφή στην καθημερινότητα σας… πονάει. Σιγά σιγά θα πρέπει να μπείτε σε πρόγραμμα και φυσικά να κλείσετε εκκρεμότητες.

Κουρκουμάς: Το πανίσχυρο αντικαρκινικό


Η προσθήκη του κουρκουμά στη διατροφή μας, μας προστατεύει από ενδεχόμενο πολλαπλασιασμό καρκινικών κυττάρων, από τη νόσο του Alzheimer και από πολλές ακόμη επικίνδυνες καταστάσεις για την υγεία μας.

Ο κουρκουμάς ή κιτρινόριζα (Turmeric) είναι ένα πολυετές φυτό που προέρχεται από την τροπική Νότιο Ασία.

ΤΥΦΩΝΑΣ ΘΑ ΣΑΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ Η ΧΩΡΑ !!

Σύστημα το οποίο θα μοιάζει με τυφώνα, μιας και θα σημειωθούν όπως όλα δείχνουν, ακραία καιρικά φαινόμενα, με ανέμους που θα στρέφονται κυκλικά γύρω από όλη την Ελλάδα, με μεγάλη ένταση, ενώ το κέντρο αυτής της μεγάλης καιρικής διαταραχής, θα βρίσκεται στην βόρεια Ελλάδα.

Ένα τέτοιο σύστημα ακραίων καιρικών φαινομένων, μπορεί να δώσει όχι μόνο έντονες βροχές και καταιγίδες, αλλά και υδροστρόβιλος, ίσως και μικρούς ανεμοστρόβιλους, πράγμα που τα τελευταία χρόνια συναντάτε σε πολλές χώρες της Μεσογείου, όπως και στην Ελλάδα.

Βία κατά των γυναικών: ίσως πιο κοντά απ’ ό,τι φαντάζεσαι…Η αφίσα του Κέντρου Κοινωνικής Υποστήριξης Γυναικών για την καμπάνια του κατά της βίας εναντίον γυναικών. (Πηγή: Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών)

Τα φαινόμενα της κακοποίησης και της άσκησης βίας κατά γυναικών εξακολουθούν να παρατηρούνται τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Μία ματιά στα στατιστικά στοιχεία και στις διάφορες μαρτυρίες, προκαλεί έκπληξη και αγανάκτηση.

Σας ήρθε μήνυμα στο κινητό από το 6946564862; Μην απαντήσετε θα το μετανιώσετε!
Συνεχίζεται η παράνομη δραστηριότητα του κινητού 6946564862 από το οποίο λαμβάνουν καθημερινά τυχαία συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας, μηνύματα, όπως "Σε είδα το Σάββατο στην καφετέρια. Ο Σάκης μου έδωσε το κινητό σου" ή "Μόλις χώρισα με την Τζένη", "Καλησπέρα Καίτη μου, τι κάνεις" κλπ.

Παιδική κακοποίηση, μορφές και συνέπειες στην ψυχική υγεία του παιδιού

Ακόμα και στις μέρες μας αρκετά παιδιά πέφτουν θύματα κακοποίησης, κυρίως από τους γονείς τους, οι οποίοι χρησιμοποιούν τη βία ως μέσο πειθαρχίας, αλλά και από άλλα σημαντικά πρόσωπα του περιβάλλοντος τους. Τα τελευταία χρόνια, έχει διαπιστωθεί και κακοποίηση μεταξύ συνομηλίκων.
Κακοποίηση είναι η άσκηση βίας με σκοπό την “επιβολή ελέγχου” ή την υποταγή.
Είναι μια επιθετική συμπεριφορά που προκαλεί τραύμα, πόνο, φόβο, δυσφορία, ενοχή και έχει πολλές αρνητικές συνέπειες για το άτομο που τη δέχεται. Όταν υπάρχει κακοποίηση υπάρχει και ανισορροπία δυνάμεων ψυχική ή σωματική.

Από που προέρχεται η λέξη?butter (αγγλική)
Το αρχαίο ελληνικό βούτυρον / βούτυρος (βους + τυρός), μέσω τού λατινικού butyrum, έδωσε το αρχαίο (μεσαιωνικό για να ακριβολογούμε) αγγλ. butere, απ' όπου το σύγχρονο αγγλ. butter (και τα γερμ. Butter, γαλλ. beurre, ιταλ. burro κ.ά.).

Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014

Ένα Λαμπραντόρ (η Λούνα) σε ειδικό σχολείο των Γιαννιτσών! Πως βοήθησε παιδί να μιλήσει μετά από δέκα χρόνια

Το όνομα της είναι Λούνα, είναι ράτσας Λαμπραντόρ και κατέχει μια πρωτιά. Αποτελεί τον μοναδικό σκύλο θεραπείας στη χώρα μας με πτυχίο! Μάλιστα, από τον Σεπτέμβριο αναμένεται να «διδάξει» στο ειδικό σχολείο Γιαννιτσών σε παιδιά. Η 19 μηνών Λούνα αποτελεί έναν σκύλο-θαύμα. Εχοντας μεγαλώσει σε κτήμα στο Ροδοχώρι Νάουσας, είναι το μοναδικό σκυλί θεραπείας που έχει εκπαιδευτεί από Ελληνα εκπαιδευτή, αντίθετα με τα άλλα δύο σκυλιά ίδιας «ειδικότητας» στη χώρα μας, τα οποία έχουν εκπαιδευτεί στο εξωτερικό.

Απίθανο! Δείτε τι άφησε σαν κληρονομιά αυτός ο παππούς στα μικρά εγγόνια του!Ένας παππούς, ο οποίος απεβίωσε, άφησε σαν δώρο στα 5 εγγόνια του μια λίστα με συμβουλές για την ζωή τους. Διαβάστε τα σοφά του λόγια...
"1. Κάθε ένας από εσάς είναι ένα θαυμάσιο δώρο του Θεού, τόσο για την οικογένειά σας όσο και σε όλο τον κόσμο. Να το θυμάστε πάντα, ειδικά όταν οι ψυχροί άνεμοι της αμφιβολίας και της αποθάρρυνσης πέσουν στη ζωή σας.

Η διαχείριση του άγχους στα παιδιά και τους εφήβους

Τα παιδιά αντιδρούν στο άγχος διαφορετικά από ότι οι ενήλικες.

Τα περισσότερα παιδιά βιώνουν άγχος κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής τους. Το άγχος αυτό μπορεί να είναι λειτουργικό ή παθολογικό. Το άγχος είναι ένα λειτουργικό συναίσθημα που διευκολύνει και προειδοποιεί το άτομο στην αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων, όταν όμως είναι επίμονο, βιώνεται σε υπερβολική ένταση και είναι δυσανάλογο σε σχέση με το ερέθισμα που το προκαλεί, τότε μπορεί να αποτελεί ένδειξη κάποιας αγχώδους διαταραχής. Συγκεκριμένα το παιδί ή ο έφηβος βιώνει ένα δυσάρεστο συναίσθημα απέναντι σε μία απροσδιόριστη ή συγκεκριμένη απειλή. Ειδικά στη εφηβεία τα παιδιά βρίσκονται πολύ συχνά σε κατάσταση έντονου άγχους.

Παιδική παχυσαρκία


childobesityΗ παιδική παχυσαρκία έχει χαρακτηριστεί τις τελευταίες δεκαετίες ως επιδημία. Το συγκεκριμένο ζήτημα έχει πια την προσοχή των πολιτικών, των επιστημόνων, των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των πολιτών. Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής, της εργασίας και των στιγμών ξεκούρασης, πιθανότητα όλες μαζί, συμβάλλουν στην σημερινή κατάσταση.
Η παιδική παχυσαρκία επιβάλλεται σήμερα να έχει ιδιαίτερη, άμεση και σοβαρή αντιμετώπιση επειδή:
  • Έχει λάβει επιδημικές διαστάσεις στον δυτικό κόσμο και στη χώρα μας
  • Αποτελεί μεγάλο πρόβλημα της δημόσιας υγείας, αφού οι παρούσες αλλά και μελλοντικές συνέπειές της κοστίζουν αρκετά
  • Είναι χρόνια, νοσογόνος κατάσταση
  • 'Έχει υψηλά ποσοστά υποτροπών μετά τη θεραπεία
  • Η αύξηση της παιδικής παχυσαρκίας εντείνει τον κίνδυνο αύξησης των περιστατικών παχυσαρκίας στους ενηλίκους στο μέλλον
Ορισμός

Η δίαιτα σε νεαρή ηλικία “χειροτερεύει” τη μελλοντική υγεία
Όσο πιο νωρίς «μπαίνει» η αυστηρή δίαιτα στη ζωή της γυναίκας… τόσο πιο άσχημες είναι οι συνέπειες για τη μελλοντική υγεία της! Λίγο τα λάθος πρότυπα, λίγο η πίεση της μόδας και πολλές λένε «ναι» στις αυστηρές δίαιτες από την εφηβεία -ή ακόμα πιο πριν- σύμφωνα με έρευνα πάνω σε 1.340 φοιτήτριες κολλεγίων. Οι ειδικοί παρακολούθησαν τις διατροφικές συνήθειες των εθελοντριών από τη στιγμή της «πρώτης» δίαιτας και μετά από 10 χρόνια εξέτασαν την υγεία τους.

Η μαγνητική δύναμη του χαμόγελου

Η μέση γυναίκα χαμογελά περίπου 62 φορές την ημέρα! Ένας άνδρας; 8.

Τα παιδιά γελούν περίπου 400 φορές την ημέρα. Οι έφηβοι; 15.

"Οι χαμογελαστοί" στο σχολείο είναι πιο πιθανό να έχουν επιτυχή σταδιοδρομία και ευτυχισμένους γάμους.

Πράσινο Τσάι – Ιδιότητες και Οφέλη


Πολλοί ειδικοί μιλούν για το πράσινο τσάι, για τα πιθανά πλεονεκτήματα του, από την αντιμετώπιση του καρκίνου μέχρι τα οφέλη για την καρδιά.

Είναι δύσκολο να μη μιλήσουμε με ενθουσιασμό για το πράσινο τσάι.

Πάνω από μια δεκαετία έρευνες για τα πλεονεκτήματα του πράσινου τσαγιού, ειδικά για την πιθανότητα να καταπολεμά τον καρκίνο και τις καρδιακές παθήσεις αποτελούν αξιοπερίεργο, όπως οι ελάχιστες μελέτες για το ρόλο του πράσινου τσαγιού στην μείωση της χοληστερίνης, στην καύση του λίπους, στην πρόληψη του διαβήτη και των εγκεφαλικών καθώς και την αποτροπή της άνοιας.

Από που προέρχεται η λέξη?piazza (ιταλ.)
Προέρχεται από την ελληνική λέξη πλατεία (θηλ. του πλατύς) πέρασε στα λατινικά ως platea και στα ιταλικά μετασχηματίστηκε σε plaza και τελικά piazza.

Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους χρήστες του διαδικτύου για την αποφυγή προσβολής του ηλεκτρονικού υπολογιστή τους με κακόβουλο λογισμικό


ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 13 Μαΐου 2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους χρήστες του διαδικτύου για την αποφυγή προσβολής του ηλεκτρονικού υπολογιστή τους με κακόβουλο λογισμικό

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ενημερώνει τους χρήστες του διαδικτύου, σχετικά με την κυκλοφορία ενός νέου ιού, ο οποίος εμφανίσθηκε στο διαδίκτυο στις 10/5/2014, ενώ διαδίδεται μέσα από διάφορα βίντεο τρόμου, που προσπαθούν οι χρήστες του διαδικτύου να «ανοίξουν» και τα οποία προσβάλουν τον ηλεκτρονικό υπολογιστή με κακόβουλο λογισμικό.

Ειδικότερα, μόλις εγκατασταθεί το κακόβουλο αυτό λογισμικό αποκτά τη δυνατότητα να εκτελεί διάφορες παράνομες ενέργειες, εν αγνοία του χρήστη, όπως απενεργοποίηση ρυθμίσεων ασφαλείας του συστήματος και πιο συγκεκριμένα το firewall, έτσι ώστε να ανοίξει κερκόπορτες (backdoors) για άλλα μολυσμένα προγράμματα.

Επίσης, παρεμβαίνει στον φυλλομετρητή (browser) αλλά και στην απόδοση του ίδιου του υπολογιστή, αλλάζοντας την αρχική σελίδα και την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης (του φυλλομετρητή). Παράλληλα, αρχίζουν να εμφανίζονται ανεπιθύμητα διαφημίστηκα banners, σελίδες με συνδρομητικές υπηρεσίες μηνυμάτων και κακόβουλα αρχεία για κατέβασμα. Τέλος υπάρχει η δυνατότητα υποκλοπής κωδικών και άλλων κακόβουλων ενεργειών (όπως αποστολή spam emails κ.λπ.)

Σημειώνεται ότι στη ροή ενημερώσεων του facebook εμφανίζονται αναρτήσεις οι οποίες φαίνονται σαν “βίντεο” με περίεργο - σοκαριστικό περιεχόμενο, προτρέποντας τους χρήστες να πατήσουν στην ανάρτηση προκειμένου να δουν το “βίντεο”.

Οι κακόβουλες αναρτήσεις εμφανίζονται με διάφορους τίτλους όπως : Vin Diesel Has Died While Filming a Deadly Scene From Fast and Furious 7, You Won't Believe What This Pregnant Girl Does, [SCHOCK] Schlimmster Motorrad Unfall Der Welt (Σόκ ! Το χειρότερο ατύχημα με μοτοσικλέτα στο κόσμο), Girl Killed herself live On Cam Just After Dad Seen Her While Doing This on cam!, με πιο διαδεδομένους τους παρακάτω τίτλους :
  • “Βίντεο” από επίθεση φαντάσματος (Alleged footage of an “actual” ghost attack).
  • “Βίντεο” που δείχνει το Aswang, ένα μυθικό τέρας από τις Φιλιππίνες (a video featuring the Aswang that is described as “a mythical shape-shifting were-dog/vampire/terrifying thing from the Philippines).
  • “Βίντεο” με γοργόνες (a video of Mermaids claiming they are back!).
  • “Βίντεο” με ένα μεγάλο, λευκό καρχαρία να επιτίθεται σε καπετάνιο πλοίου (Video of a huge great white shark tearing apart a sea captain).

Όταν κάποιος χρήστης πατήσει σε αυτές τις αναρτήσεις συνήθως του ζητείται πρώτα να κοινοποιήσει την ανάρτηση στον «τοίχο» του, για να ξεκλειδώσει το “βίντεο” (συμμετέχοντας και ο ίδιος με αυτόν τον τρόπο στη διάδοση των κακόβουλων αναρτήσεων). Στη συνέχεια εμφανίζεται μήνυμα ότι πρέπει να κατεβάσει ή να αναβαθμίσει το video player του φυλλομετρητή (browser), προκειμένου να μπορέσει να δει το “βίντεο”. Εάν ο χρήστης προβεί σε αυτή την ενέργεια τότε εγκαθίσταται το αντίστοιχο κακόβουλο αρχείο, όπως αναφέρεται πιο κάτω στις φωτογραφίες.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang&perform=view&id=40924&Itemid=1302

Το Σύνδρομο της Άδειας Φωλιάς: Όταν τα παιδιά φεύγουν απ’ το σπίτι


Το σύνδρομο της άδειας φωλιάς αναφέρεται σε συναισθήματα θλίψης, στενοχώριας, ακόμα και πένθους όταν τα παιδιά φεύγουν από το σπίτι, είτε για να σπουδάσουν ή να παντρευτούν. Οι γυναίκες επηρεάζονται περισσότερο από τους άντρες.

Η αποχώρηση προκαλεί συναισθήματα απώλειας

40 Iδέες-Κατασκευές για την ΟΡΓΑΝΩΣΗ του ΠΑΙΔΙΚΟΥ γραφείουEιδικά τα παιδιά μικρής ηλικίας είναι σίγουρο ότι στην αρχή της σχολικής ζωής τους θα χρειαστούν την βοήθειά σας έως ότου μόνα τους αποφασίσουν που και ποιον ακριβώς τρόπο τα εξυπηρετεί καλύτερα να αποθηκεύουν/τακτοποιηούν βιβλία, τετράδια, είδη ζωγραφικής, χειροτεχνίας κλπ. που τις πιο πολλές φορές είναι ικανά να δημιουργήσουν γύρω τους έναν ...χαμό μεγαλύτερο κι απ΄όσο τα  ...ατάκτως ερριμμένα ρούχα και παιχνίδια τους. Αποτέλεσμα είναι να εκνευρίζονται, να μην βρίσκουν αυτό που ψάχνουν την στιγμή που το χρειάζονται και γενικώς μια ...ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα που δεν βοηθά ούτε εκείνα να αγαπήσουν την διαδικασία "διαβάζω" και να εγκλιματιστούν ομαλά στην έννοια "υποχρέωση"ούτε φυσικά και εσάς στο να διαχειριστείτε σωστά την έτσι κι αλλιώς όχι εύκολη αυτή μεταβατική περίοδο της αρχής του σχολείου. 

50 ΙΔΕΕΣ για την ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ στα δωμάτια των ΠΑΙΔΙΩΝΤα παιδιά έτσι κι αλλιώς δεν έχουν την τάση να μαζεύουν αλλά να ...σκορπίζουν τα πράγματά τους είτε πρόκειται για ρούχα, είτε για βιβλία, παιχνίδια κλπ. Έτσι στα παιδικά δωμάτια, αν δεν βοηθήσετε την κατάσταση με λύσεις που να είναι πρακτικές κι εύκολες πρωτίστως για τα ίδια τα παιδιά και δημιουργημένες για τις δικές τους ανάγκες αναλόγως της ηλικίας τους, μην περιμένετε ...να βρείτε το οτιδήποτε στην θέση του.

Ανάλογα λοιπόν με τον διαθέσιμο χώρο, επιλέξτε λύσεις που να αξιοποιούν το κάθε σημείο για ανοιχτούς η κλειστούς αποθηκευτικούς χώρους, εκμεταλλευθείτε τις επιφάνειες των τοίχων σε ολόκληρο το ύψος τους με βιβλιοθήκες, ράφια αλλά και κρεμαστές θήκες, καλάθια κλπ, προβλέψτε κάποια κουτιά ή καλάθια που θα μπορούν να "στοιβάζουν" τα παιχνίδια τους και κυρίως δώστε στα έπιπλα και στα αντικείμενα ευχάριστη όψη με έντονα χρώματα, παιδικά σχέδια και μοτίβα. 

Αιτίες τριχόπτωσης. Τροφές που βοηθούν στην υγεία των μαλλιώνΤο φθινόπωρο παρατηρείται να πέφτουν τα μαλλιά σαν τα φύλλα των δένδρων. Σε αυτό συμβάλουν η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, το αλάτι της θάλασσας, το χλώριο της πισίνας που καταστρέφουν την τρίχα, η κούραση, μετά από τις διακοπές, το άγχος, αλλά και η διατροφή.


Η πτώση των μαλλιών είναι κάτι το φυσιολογικό, καθώς έτσι διασφαλίζεται η ανανέωσή τους. Η τρίχα ακολουθεί έναν κύκλο ζωής που ολοκληρώνεται με την πτώση: η φάση της ανάπτυξης της τρίχας διαρκεί κατά μέσο όρο 3 με 4 χρόνια στη γυναίκα και 2 χρόνια στον άντρα, η μεταβατική περίοδος διαρκεί περίπου 3 εβδομάδες και η φάση της πτώσης ολοκληρώνεται σε διάστημα 3 μηνών.
Κατά μέσο όρο, σε καθημερινή βάση χάνουμε γύρω στις 50 τρίχες, κάτι που είναι απόλυτα φυσιολογικό και πολλές φορές ούτε καν που το παρατηρούμε. Το φθινόπωρο, αντίθετα, η τριχόπτωση αυξάνεται και είναι φυσιολογικό να παρατηρούμε μία αύξηση του αριθμού των τριχών που μένουν πάνω στη βούρτσα ή στη μπανιέρα, μετά το λούσιμο. Αυτή η εποχιακή τριχόπτωση διαρκεί περίπου 6 εβδομάδες.

Τι δείχνουν οι ζωγραφιές ενός παιδιού...Σπίτια, δέντρα και ένα φυσικό τοπίο, στο οποίο συνήθως, δεσπόζει ένας καταγάλανος ουρανός με λίγα σκορπισμένα σύννεφα ή έναν “χαμογελαστό” ήλιο, είναι τα συνηθέστερα σχέδια που αποτυπώνει ένα παιδί στο χαρτί, τελειοποιώντας τις πρώτες του ζωγραφιές. Η επιλογή χρώματος, η τοποθέτηση της ανθρώπινης φιγούρας στο χαρτί, ο σχεδιασμός ενός δέντρου ή σπιτιού, ακόμη και μία σκοτεινή, ανεξήγητη φιγούρα, έχουν την δική τους ερμηνεία στον εσωτερικό παιδικό κόσμο. Και οι μαρκαδόροι, οι ξυλομπογιές και τα πινέλα είναι το μέσο, που χρησιμοποιούν τα παιδιά, για να “δημιουργήσουν” εκείνο που δύσκολα μπορούν να εκφράσουν.

Μαθηματικά και παιχνίδι: Παίζοντας με την προπαίδεια!


Ένα θέμα που απασχολεί πολλές μανούλες με παιδί στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού…
«Πώς θα την μάθει αυτή την προπαίδεια???»

Θυμάμαι, όταν ήμουν στο Δημοτικό που έπρεπε να αποστηθίσω ολόκληρη την προπαίδεια και να τη λέω «κατεβατό»… Αγγαρεία σκέτη σας λέω! Αλλά μπορούσα να κάνω κι αλλιώς??? Από τότε ακόμη αντιπαθούσα την παπαγαλία! Ευτυχώς, για το παιδί μου έχω βρει πιο διασκεδαστικούς τρόπους εκμάθησης… και πιστεύω πως δεν διαψεύστηκα!

Για να ξεκινήσουμε την προπαίδεια, που πλέον διδάσκεται από τη Β’ Δημοτικού, θα μας βοηθήσει πολύ να έχουμε ήδη μάθει να μετράμε δύο-δύο και τρία-τρία. Κι αυτό γιατί ο πολλαπλασιασμός δεν είναι παρά πολλές προσθεσούλες με τον ίδιο αριθμό. Παροτρύνετε το παιδί σας να μετρήσει ως το 100 δύο-δύο και μια άλλη φορά, τρία-τρία. Αυτό θα το βοηθήσει να μάθει την προπαίδεια του 2 και του 3 αντίστοιχα. Θα ήταν όμως προτιμότερο να το κάνετε αυτό περισσότερο σαν παιχνίδι και όχι ως «διάβασμα»!

Οικογένεια Zapp: Ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο με τα παιδιά τους

Αφού εξερεύνησαν τους δρόμους της Αφρικής, η οικογένεια Zapp ξεκινάει για τον επόμενο προορισμό της. Την Ευρώπη!

Τα τελευταία 13 χρόνια ο Herman και η Candelaria Zapp έχουν διασχίσει τις ακτές της Βόρειας και Νότιας Αμερικής, την Ασία, την Αυστραλία και την Αφρική παρέα με το 85 ετών αυτοκίνητό τους, το οποίο είναι ταυτόχρονα και το σπίτι τους.

Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014

Ντουλάπα: Πώς να τακτοποιήσετε το χάος

Αξιοποιήστε αυτό το πολύτιμο εργαλείο για να οργανώσετε το υπνοδωμάτιο σας και τα ρούχα σας και να ησυχάσετε για όλη τη σεζόν.

Το Γάλα Της Γαϊδούρας


α. Από το χθες στο σήμερα.

Αιώνες πριν, λαοί που εξημέρωσαν το γάιδαρο, έπιναν το γάλα της γαϊδούρας για τις ευεργετικές του ιδιότητες. Το έδιναν σε μωρά, σε καχεκτικά παιδιά και σε άτομα καταβεβλημένα από ασθένειες.
Μερικές από τις πιο όμορφες γυναίκες της αρχαιότητας εκτιμούσαν ιδιαιτέρως τις ευεργετικές ιδιότητες του γάλακτος της γαϊδούρας στον τομέα της κοσμετολογίας.
Τόσο η Κλεοπάτρα, βασίλισσα της Αιγύπτου όσο και η Πομπία (Ροppee), σύζυγος του αυτοκράτορα Νέρωνα, έκαναν μπάνιο καθημερινά μέσα σε γάλα γαϊδούρας, προκειμένου να χαρίζουν στο δέρμα τους λάμψη και νεότητα. Πιο κοντά στην εποχή μας η αυτοκράτειρα Σίσσυ καθώς και η Ζοζεφίνα Βοναπάρτη εκτιμούσαν ομοίως το γάλα γαϊδούρας.

29 διεθνούς φήμης Ελληνες εξηγούν στους ξένους τι θα πει «Philotimo»(Video)

Ο Τζορτζ Στεφανόπουλος, η Αριάννα Χάφινγκτον, ο διάσημος Έλληνας αθλητικογράφος Μπομπ Κόστας είναι μεταξύ των είκοσι εννέα διεθνούς φήμης Ελλήνων που εξηγούν στον κόσμο τι σημαίνει… «Φιλότιμο»

Το βίντεο με τίτλο «Φιλότιμο. Το ελληνικό μυστικό» ανήρτησε στην ιστοσελίδα του ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Washington Oxi Day Foundation»

Τι να κάνετε με τις παλιές πετσέτες: Έξυπνες χρήσεις για να μην τις πετάξετε


Οι παλιές πετσέτες που έχουν φθαρεί συνήθως καταλήγουν... στον κάδο σκουπιδιών. Κρίμα δεν είναι, όμως; Υπάρχει, άραγε, άλλος τρόπος για να χρησιμοποιηθούν ξανά; Ασφαλώς! Θα εκπλαγείτε από το πόσο δημιουργική μπορείτε να γίνετε με τις παλιές σας πετσέτες! Συγκεντρώστε τις σε ένα μέρος και δείτε παρακάτω πώς θα τις αξιοποιήσετε.
Σαλιάρα για το μωρόΓιατί να ξοδεύετε συνεχώς χρήματα σε καινούργιες σαλιάρες για το μωρό; Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να πάρετε μια σαλιάρα και πάνω της, στο σχήμα της δηλαδή, να κόψετε και να ράψετε παλιές πετσέτες. Μπορείτε ακόμα στην ίδια την πετσέτα να περάσετε ένα κορδόνι ή να την κρεμάσετε με μια αλυσίδα με κλιπσάκια γύρω από τον λαιμό του μωρού. Με αυτό τον τρόπο θα μπορείτε να κάνετε συχνά αλλαγές χωρίς να φοβάστε ότι θα ξεμείνετε! Δείτε περισσότερες οδηγίες για το πώς θα φτιάξετε σαλιάρες από παλιές πετσέτες εδώ.
Υλικό για μετακόμισηΌταν μετακομίζετε, το πιο σημαντικό είναι να διατηρήσετε ασφαλή τα αντικείμενα που σπάνε. Οι παλιές πετσέτες είναι εξαιρετικές για αυτή την περίπτωση. Απλά τυλίξτε τα πολύτιμα ή εύθραυστα αντικείμενά σας μέσα σε πετσέτες... βάλτε μικρές πετσετούλες μέσα στα ποτήρια, μεγαλύτερες για να χωρίσετε μεταξύ τους τα πιάτα και εκείνες, τις παλιές του μπάνιου για να γεμίσετε τα κουτιά της μετακόμισης.
Κουβέρτα για πικ νικΔοκιμάστε αυτή την πολύ όμορφη ιδέα! Απλά συγκεντρώστε τις αγαπημένες σας πετσέτες που πλέον δεν χρησιμοποιείτε και ράψτε τις μεταξύ τους. Μπορείτε έτσι να φτιάξετε μια τέλεια κουβέρτα, όσο μεγάλη ή μικρή την θέλετε, και να την χρησιμοποιήσετε για ένα πικ-νικ στην εξοχή ή για να κάνετε ηλιοθεραπεία στην παραλία, στρώνοντας από πάνω την καινούργια σας πετσέτα. Μπορείτε να την φτιάξεετ όπως ακριβώς θέλετε, ράβοντας ίσως και μερικά στολίδια πάνω της.
Τσάντα για την παραλία

Αν πιάνουν τα χέρια σας στο ράψιμο, τότε γιατί να μην φτιάξετε εύκολα μια τσάντα για την παραλία; Θα χρειαστείτε απλά μια παλιά πετσέτα, ένα ψαλίδι, κλωστή, ταινία και ένα μολύβι. Μπορείτε να δείτε παρακάτω στο βίντεο πώς ακριβώς θα μεταμορφώσετε την φθαρμένη σας πετσέτα σε υπέροχη τσάντα παραλίας!


Εναλλακτική σφουγγαρίστραΑν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μέσα στο σπίτι μια διαφορετική σφουγγαρίστρα, απλά πάρτε μια παλιά (μικρή) πετσέτα και χωρίστε την σε λωρίδες με ένα ψαλίδι. Στην συνέχεια σταθεροποιήστε τις λωρίδες με ένα κορδόνι. Συνδέστε το... δημιούργημά σας με την λαβή της σφουγγαρίστρας (ή σκούπας) και θα έχετε ένα νέο και πολύ οικονομικό εργαλείο για να κάνετε το σπίτι σας να αστράφτει. Εναλλακτικά, μπορείτε να τυλίξετε και να σταθεροποιήσετε με κουμπιά μία παλιά πετσέτα στο κοντάρι της "μάπας".

http://www.mama365.gr/17823/ti-na-kanete-me-tis-palies-petsetes-5-exypnes-hrhseis.html

Προστασία των Παιδιών από τους Κινδύνους του Διαδικτύου


Πολλοί είναι οι γονείς που ρωτούν ποια ηλικία είναι κατάλληλη να ασχοληθεί το παιδί με τους υπολογιστές. Πόσο ασφαλές είναι το Internet για τα παιδιά. Φοβάμαι μήπως σερφάρει σε ακατάλληλο περιεχόμενο .
Λογικές οι απορίες των γονιών και σε συνδυασμό μερικές φορές με την πλήρη άγνοια από αυτούς των βασικών λειτουργιών των υπολογιστών, αναβάλουν τη πρόσβαση των παιδιών τους στους υπολογιστές και στο Internet.

Το θέμα είναι όμως ότι τα παιδιά μας πλέον μεγαλώνουν με τους υπολογιστές αφού αυτό που δεν θα βρουν στο σπίτι, θα το βρουν στο σπίτι ενός φίλου ή στο σχολείο ή σε ένα Internet cafe ή ακόμα και από το κινητό τους.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...