Οικογένεια Zapp: Ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο με τα παιδιά τους

Αφού εξερεύνησαν τους δρόμους της Αφρικής, η οικογένεια Zapp ξεκινάει για τον επόμενο προορισμό της. Την Ευρώπη!

Τα τελευταία 13 χρόνια ο Herman και η Candelaria Zapp έχουν διασχίσει τις ακτές της Βόρειας και Νότιας Αμερικής, την Ασία, την Αυστραλία και την Αφρική παρέα με το 85 ετών αυτοκίνητό τους, το οποίο είναι ταυτόχρονα και το σπίτι τους.

Έχουν διανύσει σχεδόν 200.000 μίλια κι έχουν επισκεφτεί πάνω από 40 χώρες!!

Α! Έχουν και τα 4 τους παιδιά μαζί, γεννημένα σε διαφορετικές χώρες το καθένα.

Παιδιά :

Pampa – 10 ετών, γεννήθηκε στο Greensboro στην Β. Καρολίνα

Tehue - 7 ετών, γεννήθηκε στην Αργεντινή

Paloma – 4 ετών – είναι ιθαγενής του νησιού Vancouver στον Καναδά

και ο μικρός Wallaby – 3 ετών γεννήθηκε – προφανώς- στην ΑυστραλίαΗ οικογένεια Zapp το 2009 στην Αυστραλία, από δεξιά προς αριστερά : ο Herman, η Paloma, ο Pampa, η Candelaria που κρατάει αγκαλιά τον μικρό Wallaby, και ο Tehue μαζί με το Graham-Paige αντίκα αυτοκίνητό τους από το 1928.Στην ΑργεντινήΤα παιδιά της οικογένειας ZappΣτην Νότια ΑμερικήΑτρόμητοι: Το ζευγάρι αντιμετώπισε πολλά εμπόδια στο συνεχές ταξίδι τους. Εδώ ο Herman Zapp προσπαθεί να ισορροπήσει το αμάξι τους το 2000, ενώ το μεταφέρουν μέσω του Αμαζονίου.

Εδώ μπορείτε να δείτε όλο το ντοκυμαντέρ

O Ηerman πρώην ειδικός πληροφορικής (IT specialist) ετών 42 και η γυναίκα του Candelaria ετών 40, ξεκίνησαν από την Αργεντινή το 2000. Να σημειωθεί πως ο Herman έχει γεννηθεί στο San Francisco και όταν ήταν παιδί μετακόμοισε στον παππού του στην Αργεντινή για να τον βοηθάει με το ράντσο.

Μόλις 10 ετών γνώρισε την γυναίκα της ζωής του Candelaria η οποία ήταν μόλις 8. Παντρεύτηκαν το 1996.

Όταν τελείωσαν τα χρήματά τους στο πρώτο τους ταξίδι αποφάσισαν να βασιστούν στην ευγένεια των άλλων ανθρώπων οι οποίοι τους έδιναν κατάλυμα, τροφή και καύσιμα για το αυτοκίνητο.

«Ήμασταν ευτυχισμένοι. Είχαμε ότι θα χρειαζόταν ένα νέο ζευγάρ, αλλά θέλαμε να φύγουμε!» λέει ο Herman που είναι στις Φιλιππίνες με την οικογένειά του.

«Ο παππούς μου ήξερε πως θέλαμε να ταξιδεύουμε χωρίς σταματημό και μας έδωσε το αμάξι του μαζί με μια συμβουλή : Αν θες να πας μακριά πρέπει να πας αργά. Τι καλύτερο λοιπόν από ένα αμάξι αντίκα;»

Πρόσφατα στο National Enquirer είπαν : «Μέχρι τώρα έχουμε πάει σε 2.500 σπίτια τα οποίαν ανήκαν σε Άμις, Μουσουλμάνους, Εβραίους, πλούσιους, φτωχούς… Κι ενώ οι άνθρωποι δείχνουμε τόσο διαφορετικοί εξωτερικά ο ένας από τον άλλο κι ενώ προσευχόμαστε διαφορετικά ο καθένας, όλοι έχουμε το ίδιο όνειρο – να έχουμε ένα σπιτικό και κάποιον ν’αγαπάμε! Τελικά είμαστε όλοι ίδιοι!!»»

Σε όλη τους την διαδρομή βασίζονται στην ευγένεια και στην καλοσύνη των ξένων.Άλλη μια περιπέτεια : 2 από τα 4 παιδιά, παρακολούθησαν την ζωή των άγριων ζώων στην ΑφρικήΤο ζευγάρι στην έρημο Atacama στην Χιλή, πριν γεννηθούν τα παιδιά τους.

Ο μόνος αυστηρός κανόνας που τηρεί το ζευγάρι είναι πως το αμάξι τους δεν ξεπερνάει την ταχύτητα των 40 μιλίων ανά ώρα, αφού αυτό είναι και το μάξιμουμ που μπορεί να τρέξει.

Η οικογένεια Zapp είναι συνέχεια σε κίνησ, εκτός από μικρές περιόδους του ταξιδιού τους. Ξεκίνησαν το 2000 και επέστρεψαν στην Αργεντινή το 2004, όπου αφού έμειναν σπίτι τους 2 εβδομάδες, αποφάσισαν πως αυτό που θέλουν να κάνουν είναι να ταξιδεύουν.Αφού διέσχισαν την Ιαπωνία και την Σεούλ, βρέθηκαν στις Φιλιππίνες.Μεσημεριανό στην Δυτική Αυστραλία

Κάθε βράδυ οι 6 Zapp είτε κοιμούνται κάτω από μια τέντα που στήνεται δίπλα στο αμάξι τους είτε σε κάποιο φιλόξενο σπίτι. Και μάλιστα λένε πως 9 στις 10 φορές κάποιος τους φιλοξενεί.

«Αυτό που κάνουμε δεν είναι μόνο δικό μας κατόρθωμα» λένε, «12.0000 άνθρωποι μας μας έχουν βοηθήσει τα τελευταία 11 χρόνια σε όλο τον κόσμο. Στις Φιλιππίνες μια φορά ήμασταν στο σπίτι μιας οικογένειας που είχε μόνο 1 δωμάτιο. Μας δώσανε το μοναδικό κομμάτι κρέας που είχανε, το μοναδικό τους κρεββάτι και όταν φεύγαμε μας ζήτησαν και συγγνώμη που δεν είχαν περισσότερα να μας προσφέρουν.»Ο Pampa μωρό κοιμάται στο αμάξι το οποίο είναι το σπιτικό των Zapp.Μόνο η αρχή. Το ζευγάρι πανηγυρίζει το πρώτο του ταξίδι από την Αργεντινή στην Αλάσκα το 2002.

Τα παιδιά τους κάνουν μαθήματα με τους γονείς τους (homeschooling) μέσω ενώς on-line προγράμματος το οποίο τους δίνει πιστοποιημένη μάθηση για το βιογραφικό τους.

Κάθε φορά που θα βρεθούν κοντά σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, εκτυπώνουν τα τελευταία μαθήματα και τα διδάσκουν στα παιδιά τους.

«Υπάρχει καλύτερος τρόπος για τα παιδιά μου από να εκπαιδευτούν γυρίζοντας τον κόσμο; Βλέπουν καγκουρό να χοροπηδάει και την αρκούδα να γρυλίζει στο φυσικό τους περιβάλλον. Έχουν δει απογείωση διαστημικού λεωφορείου, ξέρουν πολλές λέξεις σε πολλές γλώσσες και έχουν δει τόσες πολλές διαφορετικές κουλτούρες»

Κατά την διάρκεια του πρώτου τους ταξιδού στην Αλάσκα, εκτυπώθηκε το πρώτο τους βιβλίο «Dream Chaser» (κυνηγός του ονείρου) το οποίο ήταν το πρώτο βιβλίο σε πωλήσεις στην Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στην Κόστα Ρίκα. Πουλήθηκαν 12.000 αντόγραφα από τότε και το δεύτερο βιβλίο τους «Spark Your Dream» (πυροδότησε το όνειρό σου) είναι best seller στην Αργεντινή από το 2005 που εκδόθηκε.

Όσο για το μέλλον και αν θα συνεχίσουν, μας λένε : «Έχουμε οδηγήσει την απόσταση Γης – Σελήνης και δεν σκοπεύουμε να σταματήσουμε»

http://www.eimaimama.gr/2014/08/oikogeneia-zapp.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΑΤΑΝΙΚΉ ΣΎΜΠΤΩΣΗ Ή ΘΕΊΑ ΔΊΚΗ;…ΜΙΑ ΑΠΊΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΊΑ ΑΠΙΣΤΊΑΣ!

270+ δωρεάν πρότυπα βιογραφικών σημειωμάτων