Ντουλάπα: Πώς να τακτοποιήσετε το χάος

Αξιοποιήστε αυτό το πολύτιμο εργαλείο για να οργανώσετε το υπνοδωμάτιο σας και τα ρούχα σας και να ησυχάσετε για όλη τη σεζόν.
 • Βασική αρχή: Κάθε περίοδο που φτιάχνετε την ντουλάπα σας, θα αφαιρείτε μερικά ρούχα και θα τα δωρίζετε. Φθαρμένα ή λερωμένα ρούχα μπορείτε να τα αξιοποιήσετε στην καθαριότητα του σπιτιού.
 • Ταξινομήστε τα ρούχα ανά σεζόν. Αν η ντουλάπα σας χωρίζεται σε δύο μέρη ψηλό και χαμηλό, χρησιμοποιήστε το χαμηλό για τα εποχικά είδη και μεταφέρετε τα υπόλοιπα στο ψηλότερο επίπεδο. Αντίστοιχα στην οριζόντια διάταξη, χρησιμοποιήστε την πιο εύκολα προσβάσιμη πλευρά της για τα εποχικά σας.
 • Κατηγοριοποιήστε τα ρούχα σας ανά περίσταση: δουλειά, γυμναστήριο, χοντρά, πιο λεπτά, καθημερινά και βραδινά.

Φροντίστε να έχετε άμεση πρόσβαση στα ρούχα που χρησιμοποιείτε πιο συχνά.

 • Κάθε σεζόν τσεκάρετε τις κρεμάστρες: ανακυκλώστε τις χαλασμένες, αντικαταστήστε εκείνες που δεν συνδυάζονται καλά με τις υπόλοιπες επάνω στη ράγα, ώστε να εξοικονομήσετε χώρο, αφαιρέστε τις άδειες κρεμάστρες.
 • Κρεμάστε ζώνες και μαντίλια στις ειδικές κρεμάστρες που θα τοποθετήσετε στην πόρτα της ντουλάπας ή μέσα σε δύο κουτιά.
 • Δεν χρειάζεται να κρατάτε τα κουτιά από όλα τα παπούτσια. Κάντε χώρο στο κάτω μέρος της ντουλάπας σας για τα καθημερινά σας παπούτσια. Έτσι θα τα βλέπετε και θα κάνετε εύκολα τους συνδυασμούς με τα ρούχα που θα βρίσκονται ακριβώς από πάνω.
 • Αφιερώστε ένα φύλλο της ντουλάπας σας για τα καπέλα, τις τσάντες και τα σακίδια σας.
 • Αποθηκεύστε τα ρούχα που δεν πρόκειται να φορεθούν αυτή τη χρονιά στις ειδικές θήκες που σφραγίζονται αφαιρώντας από μέσα τον αέρα με αποτέλεσμα να μειώνεται ο όγκος τους!
 • Με την αλλαγή των ρούχων κάθε σεζόν, σας δίνετε η ευκαιρία για έναν γενικό ελέγχο σε προβλήματα υγρασίας, μούχλας, σαράκι ή απλώς ξεθώριασμα στο χρώμα, τα οποία πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα. Η υγρασία συνήθως σχετίζεται με διαρροή σε κάποιο υδραυλικό σύστημα (π.χ. σωλήνες καλοριφέρ ή νερού), ενώ η μούχλα σχετίζεται με τη μόνωση και τον αερισμό του χώρου. Για να απαλλαγείτε από τέτοιου είδους προβλήματα, απευθυνθείτε αρχικά σε έναν υδραυλικό για να ελέγξετε αν υπάρχει διαρροή και μετά σε κάποια εταιρεία που ειδικεύεται στις μονώσεις. Επιδιορθώστε το πρόβλημα και στη συνέχεια παρακολουθείτε διαρκώς εκείνο το σημείο για να βεβαιωθείτε ότι έχει λυθεί οριστικά.
 • Αν η ντουλάπα σας δεν έχει φωτισμό, χρησιμοποιήστε τουλάχιστον ένα φωτάκι με μπαταρία. Είναι πραγματικά χρήσιμο.
 • Περιορίστε όσο γίνεται τα αντικείμενα που δεν έχουν καμία σχέση με τον ρουχισμό. Ενα τραπεζομάντιλο που δεν χωρούσε στον μπουφέ ή κάτι άλλο άλλο από το γραφείο, τα «χωρέσατε» τελικά εδώ μέσα. Μακροπρόθεσμα αυτές οι επεμβάσεις δημιουργούν σημαντικό πρόβλημα χωρητικότητας της ντουλάπας σας. Αφήστε που τα ξεχνάτε και είναι σαν να μην τα έχετε.

Μια φορά την εβδομάδα ελέγχετε τις ντουλάπες σας και ξαναβάλτε στη θέση τους όσα πράγματα αφήσατε αλλού γιατί μια μέρα βιαζόσασταν.
 • Αν κάθε φορά που βάζετε πλυντήριο μια κάλτσα των παιδιών χάνεται ή όταν το ένα πάνινο παπούτσι τρυπήσει, μην κρατάτε και το άλλο κομμάτι από το ζεγάρι με την ελπίδα ότι κάπου θα σας φανεί χρήσιμο. Μια μέρα θα ανοίξετε το κουτί που τα βάζετε και θα διαπιστώσετε ότι (μπορεί να) είναι περισσότερα από τα κανονικά ζευγάρια.
 • Μην αφήνετε το χάος εκτεθειμένο, δημιουργήστε χώρο μέσα στην ντουλάπα για δύο μικρά καλάθια με ρούχα για το καθαριστήριο ή πλύσιμο στο χέρι. 
http://spirossoulis.com/%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AC%CF%80%CE%B1-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%AE%CF%83%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CF%87%CE%AC%CE%BF%CF%82/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΑΤΑΝΙΚΉ ΣΎΜΠΤΩΣΗ Ή ΘΕΊΑ ΔΊΚΗ;…ΜΙΑ ΑΠΊΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΊΑ ΑΠΙΣΤΊΑΣ!

270+ δωρεάν πρότυπα βιογραφικών σημειωμάτων